Om Agera Mera!

Agera Mera! ger dig chansen att engagera dig i roliga och givande uppdrag, på dina villkor. Du får dessutom möjligheten att knyta nya kontakter och bjuds in till sociala aktiviteter och upplevelser!

Vad är Agera Mera?

Agera Mera samlar och förmedlar uppdrag som du kan göra som frivillig i Falköping. Det utgår inte någon ersättning för uppdragen. Vi sköter kontakten med föreningar och kommunala verksamheter, vilket gör att du får ett brett urval av uppdrag att välja på! Det passar bra för dig om vill testa något nytt eller vill engagaera dig under en kortare period.

Agera Mera är också ett socialt sammanhang. När du anmält dig till Agera Mera kommer du bli inbjuden till aktiviteter, upplevelser och föreläsningar. Det är utvecklande och givande att vara en del av Agera Mera - men viktigast av allt är att det är kul!

Språkvän och Fikavän

Vill du lära känna nya människor? Då ska du bli Språkvän eller fikavän! Du förbinder dig inte till något, det enda som krävs är att du avsätter en liten del av din tid när du har lust. Som språkvänner träffas ni som vilka vänner som helst. Ni pratar, fikar, promenerar eller något annat som ni själva kommer överens om. Som Fikavänner får ni fyra fikabiljetter till fyra olika caféer i Falköping. Efter fyra träffar bestämmer ni om ni vill fortsätta att ses eller om ni vill tacka för denna gång. Alla Språkvänsrelationer ser olika ut. En del är vänner i några månader, andra får en vän för livet.

Hur går det till?

Att vara språkvän eller fikavän är enkelt!

  1. Du anmäler ditt intresse till Agera Mera  Länk till annan webbplats.
  2. Vi träffas för en kort intervju, för att därefter matcha dig med en person vi tror kommer passa dig.
  3. Ni träffas därefter på era egna villkor. Vad ni ska göra, hur ofta ni ses och under hur lång tid ni träffas är helt upp till dig och din språkvän att avgöra.

Frivillig medhjälpare i äldreomsorgen

Ta chansen att göra något för andra och samtidigt berika ditt eget liv. Socialförvaltningen söker dig som vill bidra med glädje och gemenskap och sätta guldkant på tillvaron för andra människor. Vi söker frivilliga i alla åldrar!

Det finns olika uppdrag. Du kan engagera dig i besöksverksamheten, träffpunkterna, InformationsCentrum eller äldreomsorgens fritidsverksamhet.

Vill du göra en insats?

Att vara frivillig medhjälpare innebär att din vardag får struktur och mening. Det kan vara så enkelt som en promenad i vackert väder, ett samtal över en kopp kaffe eller bara ha någon att skratta tillsammans med. Din insats behövs!

Ersättning, försäkringsskydd och tystnadslöfte

Som frivillig medhjälpare får du ingen ersättning, men som uppskattning bjuds du på en stor trevlig fest en gång om året. Du omfattas av kommunens försäkringsskydd under ditt uppdrag. Den gäller även på vägen till och från uppdraget.

Du har inte tystnadsplikt men däremot ett moraliskt tystnadslöfte. Det innebär att du aldrig ska föra vidare vad du hört i förtroende. Du får heller inte avslöja något om personens hemmiljö eller levnadsförhållanden.

Hur går det till?

Att bli frivillig medhjälpare inom socialförvaltningen är enkelt!

  1. Du anmäler ditt intresse till Agera Mera.
  2. Du får träffa en av oss som arbetar inom äldreomsorgens fritidsverksamhet för en kort intervju där du får veta mer om vilka frivilliga insatser som finns inom vård och omsorg.