Publicerad: 2020-03-17

Information om coronaviruset covid-19

Falköpings kommun följer händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förstärker insatserna vid behov.

Håll dig informerad

För att få aktuell och bekräftad information följ händelseutvecklingen via ansvariga myndigheters information om coronaviruset.

Har du allmänna frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är säkerställd av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Information in other languages

.

.

Små ljusglimtar i virustider

I dessa virustider kan det vara bra att påminna sig själv och andra om att det även finns positiva saker att glädja sig åt. Här har vi samlat några små ljusglimtar som vi hittat med anknytning till kommunens verksamhet!

 

Små ljusglimtar i virustider

Kommunens ansvar

Det övergripande ansvaret kring sjukvård och hantering av epidemier/pandemier ägs inte av kommunen utan av hälso-och sjukvård och olika myndigheter. Kommunen följer noga utvecklingen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Källkritik

Vi behöver i all informationsspridning hjälpas åt att tänka källkritiskt. Det finns alltid en risk att osanna rykten sprids och därför är det viktigt att du hämtar din information från källor du kan lita på. Var kritisk till rykten och påståenden som inte bekräftas av etablerade aktörer, till exempel myndigheter.

Läs gärna mer om källkritik på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.länk till annan webbplats