Hållbarhet

Som en del av Falköpings kommun är Agenda 2030 och hållbarhet ledord för Ekehagens Forntidsby.

foto över Ekehagens örtagård. I förgrunden skyltar vid nyuppkomna växter.

Örtagården med vilda örter och odlade grönsaker, som använts till mat, hantverksmaterial eller medicin.

Genom att främja kunskap och ge perspektiv på vår historia verkar vi särskilt för ett socialt hållbart samhälle. Närheten till naturen och berättelserna om livet i en annan tid, medför även att vi ofta refererar till mer hållbara sätt att förhålla sig till vår jord.

Som kommunal verksamhet följer vi Falköpings kommuns klimatstrategi och miljömål.

Verksamheten bedrivs till största delen utomhus vilket medför att vi förbrukar lite energi. I takt med renoveringar och utveckling bygger vi in nya lösningar, exempelvis finns nu vattenfria urinoarer.

Allt material källsorteras. I vår miljöstation kan även du som besökare källsortera ditt avfall.

Genom vårt förbokningssystem kan du som gäst undvika besökstoppar och vi som besöksmål planera för kvalitét på upplevelsen och en hållbar arbetsmiljö.

Ekehagens café och restaurang erbjuder alltid härlagad mat och hembakt fikabröd. Här kan du stanna hela dagen. Så långt möjligt använder vi oss av ekologiska råvaror och svenska produkter. På menyn finns alltid vegetariska alternativ. Vatten från kranen är det naturliga alternativet som erbjuds alla matgäster.

Boka plats för din husbil, husvagn eller ditt tält på Ekehagens ställplatser.

Åk kollektivt till Ekehagen. Busslinjer mellan Ulricehamn och Falköping stannar vid hållplats Alvareds bro. Efter en kort promenad på ca 15 minuter är du framme.

Cykelleden Ätradalsleden passerar Åsarp och Ekehagen, ett naturligt stopp för att pausa och fylla på med energi i serveringen. Från Falköping cyklar du mestadels på den gamla banvallen, säkert och tryggt.